Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ilçemize Yeni Bir Müjde!
Vizyon projelerimizden olan Buğulukaynak Termal Tesisleri hayata geçiriliyor.
Belediyemiz tarafından Buğulukaynak Mahallesinde yapılacak olan halk kaplıcaları için termal su sondaj çalışmaları başladı. Çalışmaların yapıldığını alanda incelemelerde bulunan Başkanımız Şefik Ensari:
“İlçemiz jeotermal enerji kaynakları bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden İlçemizin kalkınması için jeotermal kaynaklarımız çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin sera bölgesi, termal oteller gibi turizm alanlarında entegre kullanımına yönelik çalışmalarımız sürmektedir.
Yine bu çalışmalarımızdan biri olan Buğulukaynak Termal Tesisleri için start verdik. Buğulukaynak Mahallesinde İnşa edeceğimiz tesis için daha önce bakanlıktan sıcak su arama ruhsatımızı aldık, şimdide tesisimizin kurulumu için sondaj çalışmalarımız başladı. Şimdiden ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Yapılması planlanan termal tesislerde; kadın ve erkek havuzları, dinlenme odası ve büfe olacak.